Постинг
05.07.2012 20:03 -
БУЛГУР ЕРИА
БУЛГУР ЕРИА
Кое най-вероятно, според мен-доколкото го пиша в блога си, е източникът на името на тукашната територия.
Някои обясняват с някакъв си Балг незнам си къде си вдън земите тилилейски, зад девет планини в десета.
Други с някакви си волгари ли, вулгари ли
За мен всичко е на повърхността.
Когато пролюбопитствах да разбера къде е районът на дивата пшеница се оказа че е на Балканите и западна Мала Азия.
Кое е онова най лесно блюдо което може да се приготви от пшеницата, пък било тя и дива- булгур. Елементарно натрошаване и готвене, може и в пещ.
Та когато , преди 150-200 до към 300 години , са наименували териториите са се съобразили с туземните особености.
За мен името на България е видоизменено от БУЛГУР ЕРИА.
Поради този мой извод за в бъдеще мога да употребявам това име „БУЛГУР ЕРИА” като синоним на „БУЛГУРЕРИА” , „БУЛГЕРИА”.
Който не му изнася може да не чете , и коментира.
Проблемът не е мой.
Кое най-вероятно, според мен-доколкото го пиша в блога си, е източникът на името на тукашната територия.
Някои обясняват с някакъв си Балг незнам си къде си вдън земите тилилейски, зад девет планини в десета.
Други с някакви си волгари ли, вулгари ли
За мен всичко е на повърхността.
Когато пролюбопитствах да разбера къде е районът на дивата пшеница се оказа че е на Балканите и западна Мала Азия.
Кое е онова най лесно блюдо което може да се приготви от пшеницата, пък било тя и дива- булгур. Елементарно натрошаване и готвене, може и в пещ.
Та когато , преди 150-200 до към 300 години , са наименували териториите са се съобразили с туземните особености.
За мен името на България е видоизменено от БУЛГУР ЕРИА.
Поради този мой извод за в бъдеще мога да употребявам това име „БУЛГУР ЕРИА” като синоним на „БУЛГУРЕРИА” , „БУЛГЕРИА”.
Който не му изнася може да не чете , и коментира.
Проблемът не е мой.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.